Værd at vide om GPS sporing af mennesker - Stella Care

Sporing med gps

Sporing af demensramte med GPS.

GPS-sporing af personer med demens. Her er en gennemgang, der gør dit valg lettere …

Der er listet en række emner/fordele og så en forklaring på hvad du skal være opmærksom på, hvis du ønsker en GPS til sporing af personer med demens.

Se vores forskellige GPS-lokaliseringsenheder her

Livskvalitet og trafiksikkerhed:

Det giver livskvalitet, at kunne få lov at færdes frit. Det kræver naturligvis at borgeren ser sig for i trafikken, så han/hun ikke er til fare for sig selv og andre.

Mulighed for at færdes frit:

Borgeren kan gå selv, men kan jo også tage med bussen og lignende. Vær derfor opmærksom på hvor langt borgeren kommer væk, hvis han/hun skal mødes og have hjælp til at komme hjem igen. Der kan laves et geo-fence (et elektronisk område, hvor borgeren må færdes). Kommer han/hun uden for dette område, giver app’en på mobiltelefonen en alarm. Vær opmærksom på om systemet (leverandøren) tilbyder denne service.

Tryghed for personale og pårørende:

Det giver tryghed altid at vide, hvor ens kære befinder sig. Hvis borgeren ikke selv kan finde tilbage, skal det være aftalt, hvem der kan møde ham/hende og følge ham/hende tilbage.

Opladning:

En GPS enhed skal lades op med jævne mellemrum. Få indarbejdet en rutine så der altid er strøm på GPS enheden. Det kan eksempelvis være at oplade GPS enheden hver nat.

Lokalisering:

Der er forskel på hvor ofte GPS enhederne sender deres position. Nogle sender deres position flere gange hvert minut, andre har et opdateringsinterval på 10 minutter eller mere. Og 10 minutter er lang tid, hvis man er ude at lede efter en savnet person.

Brugervenlighed:

Når en borger savnes, kan situationen let blive stresset. Derfor er det vigtigt, at GPS sporingen er nem og intuitiv. Brugervenlighed er et vigtigt parameter, når du vælger GPS sporingssystem.

App vs. PC lokalisering:

Vær opmærksom på om du kan få en nem og intuitiv app til din telefon, hvorfra du kan spore borgeren. Nogle GPS enheder skal man spore ved at logge ind på en PC. Men du kan ikke tage PC’en med dig, når du skal ud at møde borgeren.

Hvor virker den?

GPS enheder virker alle steder, hvor der er mobiltelefondækning. I praksis over det meste af verden. Vær opmærksom på om leverandøren af GPS enheden har åbnet for, at den også kan bruges i udlandet, så du ikke får en ubehagelig overraskelse, hvis du tager GPS enheden med på en rejse.

Sikkerhed:

Nogle GPS enheder går i dvale, når de ikke bliver brugt. Så kan det være vanskeligt at se, om de fungerer. Vær derfor opmærksom på om du på den tilhørende app kan se, at GPS enheden er tændt samt hvor meget batteri, der er tilbage på den. Vær opmærksom på om app’en giver besked, når det er tid til at oplade GPS enheden.

Bæreren (lås, taske mv.):

Det er vigtigt, at GPS enheden bliver en integreret del af hverdagen, så den altid kommer med borgeren. Find derfor en GPS enhed som borgerne vil have med. De findes i flere forskellige udformninger og farver og blandt andet som et almindeligt armbåndsur.

Opkald til GPS enhed:

Du kan ringe til GPS enheden. Så kan du høre, hvad der foregår. Det er ikke alle med en demenssygdom, der er i stand til at bruge GPS enheden som en telefon. Det er ikke sikkert, at de reagerer på, at du taler til dem igennem GPS enheden. Det er en fordel, hvis man kan ringe til GPS enheden direkte fra app’en på telefonen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den nyeste viden, om den teknik vi anvender til sporing af personer med demens

Vores nyhedsbrev udgives ca. 6 gange årligt. I nyhedsbrevet får du den nyeste viden, om den teknik vi anvender til sporing af demente, såsom vores app til at finde forsvundne demente og nyt om dem der arbejder med demente, til en lettere hverdag.